Historie

De geschiedenis van slagerij van ‘t Hoff voert 5 generaties terug tot begin 1900. Cees van ‘t Hoff had van 1900 tot 1914 een slagerij aan de Laat in Alkmaar die hij goed kon verkopen aan warenhuis V&D. In 1915 startte hij samen met zijn zoon Jan een slagerij in Wijk aan Zee die hij later verplaatste naar Beverwijk.

Na een faillissement in de crisistijd en diverse omzwervingen (o.a. als slager op een schip) begon Jan Sr. samen met Jan Jr. op de huidige lokatie aan de generaal Cronjéstraat nr 92. In die tijd een buurt met 14 slagerijen. Een felle concurrentiestrijd deed de “Jannen” ,na de oorlog, besluiten om zich toe te leggen op de verkoop van het allerbeste vlees om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Een besluit dat nog steeds de basis vormt voor de filosofie van ons bedrijf.

Ron van ‘t Hoff kwam op 15 jarige leeftijd in de zaak werken en samen met zijn vader en opa werd de zaak verder opgebouwd. in 1978 nam hij samen met zijn vrouw Lenie de zaak over en werd het assortiment verder aangepast aan de veranderende vraag.Ook nu bleef de visie “vlees van topkwaliteit en een goede service”

In 1993 kwam (schoonzoon) Rob in de slagerij werken. Zijn interesse voor het slagersvak ontstond door het helpen in de zaak in zijn vrije tijd. Hij besloot zijn oude baan op te geven en zich om te scholen tot slager. Het vak leerde hij in de praktijk en de liefde voor het vak groeide snel. In 1996 kwamen dochter Sylvia en Rob als mede-eigenaars in de zaak.

In 2000 deed de mogelijkheid zich voor om het pand van de buren over te nemen. De slagerij werd verbouwd wat resulteerde in een prachtige winkel met een oppervlakte van 160 m2 bvo. In 2003 hebben Ron & Lenie zich uit de zaak teruggetrokken en werkt de 5e generatie aan de voortzetting en ontwikkeling van de slagerij met de visie van toen en met de techniek van morgen.

Copyright 2019 Slagerij van ‘t Hoff | Ontwerp en realisatie: Muzo Media