Ons vee

Wij kopen nog steeds, elke week, onze koeien alsook onze varkens levend in bij de boer. Alleen dan kunnen we controle houden en onze wensen t.a.v. vleesras, voer, verzorging & leefomstandigheden realiseren.

VARKENS
Onze varkens komen al meer dan 25 jaar exclusief van onze mester Kees Paauw uit Spanbroek. Hier zorgt Kees met medewerking van zijn vader Lau, op zijn boerderij voor een constante aanvoer van luxe vleesvarkens. De jarenlange ervaring en samenwerking resulteert in een prachtige kwaliteit varkensvlees waar we trots op zijn.

Mooi droog, rijp en vooral smakelijk varkensvlees zijn het resultaat van de liefde waarmee Kees zijn beesten verzorgt. Géén groeibevorderaars, Goed voer, Goede leefomstandigheden, Rust & Tijd om te groeien zijn de garantie voor een eerlijk en smakelijk stukje vlees.

KOEIEN
Onze koeien komen sinds twee jaar van onze mester Erik Rijling uit Woubrugge. Al die voorgaande jaren hebben Ron & Lenie van ’t Hoff zorg gedragen voor een constante aanvoer van de meest luxe koeien die uitsluitend bestemd waren voor verkoop in onze winkel.

Met liefde voor het slagersvak & boerenleven hebben zijn zich dag en nacht ingezet om onze koeien te verzorgen. De beste koeien, goed voer, rust en goede verzorging droegen bij aan een eerlijk en gezond stukje vlees dat u van ons gewend bent.

Met het verstrijken van de jaren hebben wij onszelf een aantal jaren geleden natuurlijk ook de vraag gesteld… “hoe garanderen wij de aanvoer van onze koeien voor de nabije toekomst???”

Het “runnen”van een boerderij met gemiddeld 50 vleeskoeien is een vak apart en is een fulltime job die de nodige kennis, aandacht een inspanning vereist. Zeker met de steeds zwaarder wordende regelgeving op diverse vlakken als milieu, dierenwelzijn, arbo-omstandigheden, overlast in dichtbevolkt gebied, etc. een pittige opgave. Daarom hebben wij de afgelopen jaren alle mogelijke opties bekeken en getoetst.

Voor ons stond vooral voorop dat we geen concessies wilden doen aan…
– het soort koeien (alleen luxe dikbil koeien, geen stieren)
– leeftijd van de koeien ( jonge koeien 3 -5 jaar oud = meest ideaal)
– voer (alleen een eerlijke mix van verse ingrediënten, hooi en gras)
– leefomstandigheden
– verzorging

Wij hebben een betrouwbare partner gevonden die onze visie deelt. Het is de familie Rijling uit Woubrugge. Voor ons geen onbekende!
Kijk voor meer informatie op de volgende link voor een impressie: kaagenbraassemrund.nl

Copyright Slagerij van ‘t Hoff | Ontwerp en realisatie: Muzo Media